lördag 24 maj 2014

Spännande med kommunikation när ivf görs på distans

Jag pratade med en barnmorska på vår ivf-klinik sent igår eftermiddag. Jag hade tagit ett nytt blodprov på morgonen, för att mäta mitt östradiolvärde (E2) och fick reda på provsvaren. 

Det hade stigit ytterligare, så jag kommer inte att stimulera något under helgen. Målet är att värdet ska sjunka, så att risken för överstimulering minskas, innan jag ska ta ägglossningssprutan. Jag fortsätter att spraya med Suprecur fram till dess.

Hon berättade också att de vill att jag tar ett nytt blodprov samt gör ett nytt ultraljud - på måndag morgon. Min fråga var: "hur ska min kvinnoklinik, som redan har stängt för helgen, få redan på det här (och kalla mig) till på måndag morgon?"

Då blev det tyst i telefonen.

Efter lite konsultation med en kollega kom hon fram till att de faxar min kvinnoklinik, om att jag helt enkelt kommer kl 08:00 på måndag morgon. Så jag får vackert gå dit och se om de kan klämma in mig. 

Känns stabilt det här! Kan väl säga att det inte är helt lätt göra ivf på distans...

4 kommentarer:

 1. Jag gör oxå på distans.. Både där jag gör UL å insättning.
  Vart går du :) / S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag vill ha lite anonymitet så kommer jag inte att svara på det, men jag kan säga så pass mycket att vår klinik ligger tre-fyra timmar bort. Vi gör bara äggplock och återföring där och alla andra undersökningar gör jag på mitt vanliga sjukhus.

   Det har fungerat smidigt hittills, så tror att det kommer att fungera nu också. Det är bara denna gång som det blev väldigt kort om tid för att meddela att jag kommer ;-)

   Hur lång väg har du till din ivf-klinik?

   Radera
 2. Hehe!! Ok. Ja vi har tre timmar till våran. Hoppas över stimuleringen lägger sig, så ni oxå hinner en insättning innan dom stänger :)/ s

  SvaraRadera
 3. Tack! Det hoppas vi med.
  Kram
  /Hedwig

  SvaraRadera

Tycker du att inlägget var intressant? Lämna en kommentar (men håll god ton) eller dela det med andra.

Om du inte vill skriva en kommentar kan du skicka ett meddelande istället. Använd formuläret längst ner på sidan eller skicka ett mail till efter.endometrios@gmail.com