torsdag 8 maj 2014

IVF-regler kommer göras lika över hela landet!

Titta, titta på dessa fantastiska nyheter! 

Dagens medicin publicerade denna artikel igår, om att IVF-regler ska göras lika över hela landet

Som det ser ut idag skiljer det sig väldigt mycket mellan landstingen hur reglerna kring ivf-behandlingar ser ut. En del landsting erbjuder tre försök, medan andra bara ett; en del landsting tillåter ivf upp till 40 år, medan andra bara upp till 37 - till exempel. 

Nu ska dessa regler göras om så att det blir lika över hela landet. Alla ska ha rätt till tre försök och åldersgränsen ska vara 40 år. När dessa regler ska börja gälla framgår inte.

I vårt landsting hade vi fram till bara något år sedan så var det bara ett. Ett! Det är ju helt absurt när det är ca 33% chans att försök ett lyckas. Det var ett stort framsteg när reglerna ändrades och vi fick rätt till två försök och i framtiden kommer det att bli tre - halleluja!

Nu vill det till att dessa förändringar börjar gälla så snart som möjligt (helst nyss), så att alla i behov av ivf och insemination ska få likvärdig behandling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tycker du att inlägget var intressant? Lämna en kommentar (men håll god ton) eller dela det med andra.

Om du inte vill skriva en kommentar kan du skicka ett meddelande istället. Använd formuläret längst ner på sidan eller skicka ett mail till efter.endometrios@gmail.com