tisdag 8 april 2014

Det första mötet

Mitt huvud är tomt och proppfullt på samma gång. I morse träffade vi vår ivf-läkare för undersökning och för att göra upp vår ivf-plan. Vi är äntligen igång och samtidigt som jag tar ett djupt andetag börjar jag inse hur krävande den här resan kommer att bli.

Vi har fått en helt underbar läkare. Jag kände mig trygg med henne och det märks att hon kan mycket. Vi pratade om hela ivf-processen och om hur endometriosen kan påverka både resultatet och min smärta. Dessutom gjorde hon en grundlig ultraljudsundersökning. 

Där såg hon att min högra äggstock inte är så rörlig, vilket kan tyda på att den är sammanvuxen med något. En bekräftelse på vad jag själv misstänker eftersom värken alltid är värre på högersidan.

Efter läkaren fick vi träffa en barnmorska som gick igenom alla mediciner med oss. Jag är ju redan nedreglerad så det första steget nu är att börja med en nässpray som också är en GnRH-agonist. Nässprayen tar jag tre gånger per dag och är korttidsverkande, i jämförelse med min nuvarande behandling som jag tar var 28:de dag. Dessa två ska överlappa varandra nu i början med start på skärtorsdag.

Det har varit så mycket information och intryck idag att min hjärna har stängt av helt. Inte hjälper det att gynundersökningen triggade igång mina smärtor igen heller. 

Min största farhåga är inte att det kanske inte tar sig på första försöket - det är att värken och endometriosen blir sämre. Samtidigt är jag bara så glad och lättad över att ha en plan som innebär att maj kommer bli vår ivf-månad.

2 kommentarer:

Tycker du att inlägget var intressant? Lämna en kommentar (men håll god ton) eller dela det med andra.

Om du inte vill skriva en kommentar kan du skicka ett meddelande istället. Använd formuläret längst ner på sidan eller skicka ett mail till efter.endometrios@gmail.com