onsdag 14 januari 2015

En eftermiddag på akuten

- Varför händer allt dig?, frågar min syster och jag är benägen att hålla med henne. 

Det är nämligen så att igår halkade jag och drattade i backen. Jag tog emot mig med handen och det slutade inte bättre än med att jag fick tillbringa eftermiddagen på akuten.

Bruten handled. Höger hand (givetvis). Gips i fem veckor. 

Visst, det gör ont, men jag har upplevt mycket värre smärta av endometriosen. Jag har inte gråtit en tår åt det här - jag har skrattat åt att det är så jäkla ironiskt. Allt händer verkligen mig. Jag klarar liksom inte att göra en sak i taget - för givetvis kommer jag inte låta en sån "liten" sak som en bruten hand stå i vägen för vår återföring.

4 kommentarer:

 1. Usch då, inget kul att höra! Hoppas att du snart mår bättre igen! Kram och krya på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen mår jag bra, lite ont i handen bara. Är mest lite less på att gipset är otympligt ;-)
   Får öva mig på att bli vänsterhänt och att göra saker långsamt!

   Välkommen tillbaka förresten!

   Kram
   / Hedwig

   Radera
 2. Det enda som möjligen skulle vara bra med endometrios, är att man blir jäkligt smärttålig. Vänta till förlossningen säger jag bara! Du kommer inte tycka att den där förlossningssmärtan är så märkvärdig, troligen kommer du inte riktigt förstå vad alla menar när de säger att det gör såååå ont att föda barn. Jag förstod inte grejen alls, vilket jag sade till barnmorskan efteråt och hon sade att det är vanligt att endometrioskvinnor inte tycker att förlossningen var speciellt smärtsam. Alltid nåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror dig! Jag brukar säga det att jag inte fattar hur något kan göra mer ont än endon. Som värkar brukar beskrivas känns min mensvärk. Har gjort det sen jag gick i gymnasiet!
   Kram
   / Hedwig

   Radera

Tycker du att inlägget var intressant? Lämna en kommentar (men håll god ton) eller dela det med andra.

Om du inte vill skriva en kommentar kan du skicka ett meddelande istället. Använd formuläret längst ner på sidan eller skicka ett mail till efter.endometrios@gmail.com