måndag 9 februari 2015

En vecka som ruvare

Jag fattar inte att det är en vecka sedan återföringen. En vecka som ruvare. 

En vecka av fler och fler frågor. Ska det kännas så här? Varför känns det inte så? Vågar jag söka på ruvarsymtom?

Nej. 

Jo. 

Eller?

Utåt försöker jag ha en cool attityd till det hela. Inom mig blir kaoset mer uppenbart. Jag har svårt att fokusera, svårt att tänka klart. Alla tänkbara scenarion på hur ruvningen kommer att gå, blandas med hur pricken mår. 

Jag hoppas och ber att allt jag känner och inte känner är bra tecken. Försöker verkligen ta dag för dag - även om det är svårt - och fokusera på andra saker, än hur min kropp agerar. (Till exempel att mitt gips åker av på fredag - äntligen!)

Ni som gjort det här innan - har ni några bra tips på vad jag kan göra, för tänka på något helt annat?


8 kommentarer:

 1. Det är inte lätt att tänka på annat oavsett på vilket sätt det där lilla fröet börjat gro... denna väntan som bara fortsätter tills de kommer ut!!! Men sysselsätt dig.. om inte annat så med jobb, filmer allt du kan ta dig för att göra.... men det måste vara saker som inte bara är rent mekaniska utan inefattar huvudet.. korsord sudoko.... Kramar om

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är sjukskriven för min brutna handled, så jag har ju mycket tid att slå ihjäl. Den här perioden hade onekligen varit lättare om jag kunnat jobba ;-) Ska satsa på att bli korsordsmästare!
   T för dina tips!
   Kram
   / Hedwig

   Radera
 2. Alltså, det är skitsvårt att tänka på något annat, för vägen att få tillbaka ett embryo och att sedan invänta testdagen är lång och jobbig.
  Vi var iväg och köpte en ny spis mitt i allt, det var skönt att fokusera på något sådant, fördjupa sig i olika märken och funktioner. Sånt funkade nu andra gången för mig, första gången var jag ny på jobbet med allt vad det innebär, så då gick tiden ganska fort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi vill ju renovera köket, så det kanske är dags nu då? Haha!
   T för dina tips!
   Kram
   / Hedwig

   Radera
 3. Jag har tyvärr inget tips till dig.. Tycker att ruvnings tiden är nästan den värsta tiden och den bästa på samma gång.
  Man blir nästan psykiskt sjuk när man tänker och analyserar allting ;).
  Men att det redan har gått en vecka låter ju jätte bra :). När är testdagen? / S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är alla känslor på samma gång och det var jag inte beredd på. Jag har testdag 23 februari (vår klinik har testdag tre veckor efter fet). Kommer nog att tjuvtesta om en vecka ;-)
   Kram
   / Hedwig

   Radera
 4. kolla här:
  http://www.monasuniversum.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag såg det. Härligt!
   Kram
   / Hedwig

   Radera

Tycker du att inlägget var intressant? Lämna en kommentar (men håll god ton) eller dela det med andra.

Om du inte vill skriva en kommentar kan du skicka ett meddelande istället. Använd formuläret längst ner på sidan eller skicka ett mail till efter.endometrios@gmail.com