måndag 22 december 2014

Min önskelista

Äntligen har jag fått julstämning. Vi klädde granen igår och ikväll ska jag och min man har vår egna lilla minijul, bara vi, eftersom det kommer vara fullt hus på både jul och nyår.

Jag har dessutom åkt på en hederlig julförkylning. Näsan växlar mellan att vara täppt och att rinna, hostan är torr och envis och min röst har sjunkit som en sten. Utan att överdriva låter jag som en karl. Helt seriöst.

Det här förklarar ju också varför kroppen helt sonika la av förra veckan. Förkylningen var på väg och då har ju kroppen mycket svårare att stå emot värk och trötthet. Även om det suger att vara sjuk så här nära jul, är det skönt att få vara sjuk i lugn och ro. Det där med julstress har jag inte ork med. Klapparna är inslagna och det räcker för mig.

Och apropå klappar så är det en fråga som cirkulerar under december:

Vad önskar du dig i julklapp?

Jag vet precis vad jag önskar mig. Det är bara lite svårt att slå in det.

Från djupet av mitt hjärta önskar jag mig min hälsa tillbaka.

Jag önskar mig mindre värk och mindre trötthet. Jag vill ha ork att göra det jag vill och inte behöva anpassa mig efter värk eller trötthet hela tiden. Jag vill slippa hjärndimman och kunna arbeta. Jag vill kunna gå på fritidsaktiviteter, gå ut med mina vänner och att träna.

Jag önskar mig mediciner utan jobbiga biverkningar. Jag vill ha mediciner som gör det de ska - utan att jag får ta kroppsliga smällar. Jag vill bara att de fungerar.

Jag önskar mig en lugn ivf-process. Jag vill ta den dag för dag, moment för moment och inte ta ut saker och ting i förskott. Samtidigt så vill jag inget annat än att vi får ett plus på stickan och få bli föräldrar.

Jag önskar mig ett botemedel mot endometrios. Jag vill inte ha den här sjukdomen.

Jag önskar att bli frisk.

Jag kan ärligt säga att jag inte önskar mig materiella saker i år. Jag önskar mig det enda som verkligen har betydelse för mig. 

Min hälsa.

Snälla Tomten, kan jag inte få det? Jag har varit så snäll i år.

2 kommentarer:

  1. Förutom det om endometrios (som jag inte har) står det exakt samma sak på min önskelista. Hoppas verkligen tomten är snäll mot oss båda!

    SvaraRadera
  2. Ja, för nu är det vår tur att må bra och bli föräldrar!
    Kram
    /Hedwig

    SvaraRadera

Tycker du att inlägget var intressant? Lämna en kommentar (men håll god ton) eller dela det med andra.

Om du inte vill skriva en kommentar kan du skicka ett meddelande istället. Använd formuläret längst ner på sidan eller skicka ett mail till efter.endometrios@gmail.com