tisdag 24 januari 2017

En seg stimulering

Jag har sprutat med Menopur i två och en halv vecka. Jag har varit på kontroller för att mäta livmoderslemhinnan fyra gånger - och ska på en femte undersökning nu på torsdag.

Jag är lättstimulerad, så läkarna tar det försiktigt, försiktigt nu när vi ska försöka få fram en mogen äggblåsa, i vårt försök att härma en naturlig ägglossning.

Det är en seg stimulering. Det går låååångsamt och jag är mer än måttligt less.

Jag började stimuleringen med Menopur på 37,5 enheter. När jag hade sprutat i 10 dagar hade livmoderslemhinnan vuxit till 5,5 mm och det fanns ingen ledande äggblåsa. Då fick jag öka dosen till 75 enheter. Efter fyra dagar hade slemhinnan vuxit till 6 mm. Äggblåsorna hade vuxit lite grand men ingen var över 10 mm. 

Dosen Menopur fick ligga kvar på 75. I måndags var jag på det fjärde ultraljudet och då hade det äntligen hänt grejer. Livmoderslemhinnan hade vuxit till 8 mm och på höger äggstock fanns en ledande äggblåsa på 15 mm. Jag ska på ett nytt ultraljud på torsdag och fram till dess fortsätter jag att spruta med samma dos. Min förhoppning är att vi ska kunna göra återföringen i nästa vecka, men jag vågar inte ta ut något i förskott. 

Att själva stimuleringen går så långsamt är en sak. Jag går gladeligen igenom det här. Alternativet att inte försöka finns inte och nu när jag fått en ledande äggblåsa, som inför en naturlig ägglossning, är motivation nog. Uppenbarligen så fungerar det här - bara slemhinnan växer till sig lite mer. Men värken...

Värken kom tillbaka bara någon dag efter att jag började spruta. Den är starkare, intensivare och mer lättriggad. Framför allt är den tröttande - den är ständigt där. Allt från molvärk som strålar ner i benen till hugg och kramper. Den här stimuleringen är psykiskt och fysiskt utmattande.

Som sagt jag är mer än måttligt less, men jag har bara ett alternativ - att ta en dag i taget.

7 kommentarer:

 1. Jättestor Styrkekram!

  SvaraRadera
 2. Spännande!!! Hoppas äggen växer på sig fint!!! Kramar Libra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr, gick det inte vägen denna gång heller... Men tack för ditt stöd!
   Kram
   /Hedwig

   Radera
 3. Jag är i en ganska likartad situation som du. Hur går det för dig?

  Jag har också endometrios och ska nu göra Fet i stimulerad cykel. Fick ta letrozol för att stimulera och sen har jag tagit ägglossningsspruta. Har fått väldiga smärtor av ägglossningssprutan pga endometriosen.

  På måndag har vi tid för insättning av vårt frysta embryo om det klarar upptiningen. Kunde aldrig tro att IVF skulle vara så slitsamt. Sist fick vi missfall i 13e veckan. Hoppas på bättre lycka denna gången.

  Vet du om endometrios kan påverka att man får missfall?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gick inte alls vägen... Jag fick också väldigt mycket smärtor av ägglossningssprutan. Jag fick ett nytt skov, som säkert förstärktes av att jag inte blev gravid.

   Jag måste säga att jag inte vet om endon påverkar missfallsrisken. Jag har faktiskt inte vågat läsa mig in på det. Det har varit för nära och jag har inte orkat ta in det.

   Hoppas det har gått vägen för er!

   Kram
   /Hedwig

   Radera
  2. ❤❤❤❤❤❤ tänker på er!
   Kram Bettan

   Radera

Tycker du att inlägget var intressant? Lämna en kommentar (men håll god ton) eller dela det med andra.

Om du inte vill skriva en kommentar kan du skicka ett meddelande istället. Använd formuläret längst ner på sidan eller skicka ett mail till efter.endometrios@gmail.com